čtvrtek 26. února 2009

Obecné informace o ášramu


O ášramu
V roce 1980 jsme zakoupili hospodářskou usedlost ve Žďárci u Skutče, aby sloužila všem duchovně hledajícím. V roce 1992 byl objekt zasvěcen jako ášram indickému světci Šrí Dévpuridžímu. V současné době je posledním z žijících mistrů této linie Mahámandaléšvar paramhans svámí Mahéšvaránanda, který vytvořil systém Jóga v denním životě. Informace o sytému jsou na http://www.joga.cz/

Ubytování a strava
Meditační místnost 140m2 slouží zároveň na spaní ve vlastním spacáku na molitanových matracích. Kapacita objektu je přibližně 30 osob. Za teplého počasí je možno také stanovat v sadu u potoka. V přízemí budovy je čajovna 45m2 jako společenská a studijní místnost.Vedle v místnosti je ayurvédská sauna. V objektu se topí dřevem a má vlastní studnu. Posláním ášramu je pomoci člověku rozvinout vnitřní čistotu, a proto se zde stravujeme lakto-vegetariánskou stravou.

Pronájmy
Objekt také pronajímáme spřízněným skupinám, můžeme zajistit vegetariánskou stravu. Cena za pronájem je vždy po dohodě. Orientační cena za jednodenní pobyt je 300 Kč na osobu (120 Kč za ubytování +180 Kč za stravu).

Ayurvédská sauna /bylinná parní lázeň/
V přilehlých prostorách k čajovně je umístěna ayurvédská sauna, která je využívána hlavně pro ášramová setkání , dále v době otevřené čajovny a během pronájmů. Saunu je třeba objednat předem, jelikož trvá 1,5 hodiny než se vyhřeje. Výhodou této sauny je ,že hlava zůstává mimo vyhřívaný prostor.




Připravujeme
V sadu bude stát malá poustevna pro 1 osobu. Týdenní , ale i delší pobyty bude možné domluvit v ášramu. Poustevnu bude možné také zcela zatemnit pro účely yangtik, tedy pobyt ve tmě.

Úterní cvičení jógy
První jarní setkání je 31. března
17.30 - 19 hodin začínající
19.30 - 21 hodin pokročilí
Před a po cvičení je možné posedět v čajovně. Vezměte s sebou deku na přikrytí během relaxace a cvičební oblečení.



Kalendář setkání v roce 2009
3.- 5. dubna Kurz vaření s úvodem do energetického systému.
velikonoce 10.- 13. dubna Komfortní slamák karmajóga
dlouhý víkend 7.-10. května Komfortní slamák karmajóga
12.-14.června Malování společného obrazu http://painting-like-a-path.gdi.cz/
3.-12.července Jiří Čumpelík seminář- rezerace
18.-25- července Kreativní týden pro rodiče s dětmi
27.července- 7.srpna Mezinárodní workcamp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Počet zobrazení stránky