pondělí 18. ledna 2016

PERMAJOGA V ZAHRADĚ 15. - 17. 4. 2016



Lehce odpočinkový a přesto pracovní a vzdělávací kurz.
 Propojíme zdravý pohyb na zahradě s principy permakultury.
 Prozkoumáme bylinkovou zahrádku a založený jedlý sad a dosadíme další keře.

Tento víkend je pro všechny, kdo chtějí pochopit souvislosti, které potřebujeme při zakládání nové zahrady anebo při úpravě té stávající na trvale udržitelnou. Budeme poznávat právě rašící rostliny na zahradě a v divočině, tj naučíme se plevely a jedlé rostliny. Poznáme stromy a keře v jedlém sadu.

Probereme: zásady permakultury a její etické principy, koloběh živin v krajině a v (permakulturní) zahradě, správné kompostování, co jsou polykultury a osevní postupy, a mnoho dalšího, co je potřeba k založení udržitelné zdravé jedlé zahrady. Otázky účastníků jsou nedílnou součástí a inspirací pro všechny.
Praxe:  poznávání právě rašících rostlin a jejich použití v kuchyni a lékárně, poznáme latinské a české názvy rostlin. Podíváme se na zahradu, dosadíme keře, a když počasí dovolí, údržba záhonů na jaře.
Během kurzu budete moci navštívit „slamák“ hliněno-slaměný domek, pro inspiraci v nízkonákladovém stavění z přírodních materiálů. Kromě rozsáhlé knihovny v čajovně k nahlédnutí, budou v nabídce  publikace, které vydala Permakultura CS, a také osivo, které se vám ještě hodí k zasetí v letošním roce.
S sebou vezměte: pohodlné oblečení na jógu (i na práci), přezůvky, zápisník na poznámky, cokoliv byste rádi sdíleli s ostatními účastníky, knihy, osivo, plánek vaší zahrady, a dobrou náladu. Vlastní spacák s termosku.
Cena: 2200 Kč včetně ubytování a jídla a jógového programu ráno a navečer.
Záloha 1000 Kč slouží jako rezervace místa (na č.ú. 163229379/0300, přidejte své jméno do poznámky)
Strava bude připravena vegetariánská/veganská, ašrámová, chutná a zdravá.Podle počasí budeme sklízet a jíst i z čerstvých místních bylin. 
Ubytování je ve společném sále na matracích anebo na posteli v pokoji v podkroví (za příplatek). 
Místo konání: ašrám Žďárec u Skutče, Žďárec 1, 53973, www.zdarec1.blogspot.cz
Rozvrh: Pátek večer – Neděle odpoledne

Přihlášky: janhlavacek@seznam.cz * 725696132 * www.permajoga.cz * katka.hora@gmail.com

Těší se na vás hostitel  Jan Hlaváček a  zahradnice Katka Horáčková, www.permajoga.cz
Jako cestující permakulturistka hostuje kurzy zaměřené na zakládání zahrad, permakulturní design, uchovávání osiva, zpracování bylin podle ajurvédských tradic a zdravé vaření. Spolupracuje s www.permakulturacs.cz a www.akademiesobestacnosti.cz. Věnuje se  poradenství, publikuje a nejraději vaří z toho, co roste samo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Počet zobrazení stránky