sobota 22. září 2018

Víkend určený ženám.16.-18.listopadu. 2018 Arteterapie a bodyterapie v praxi






Víkend určený ženám.

16.-18. listopadu 2018

Arteterapie a bodyterapie v praxi


Milé ženy,
naše životy jsou plné rolí. Jsme dcerou, matkou, milenkou, kolegyní, sestrou… Takhle bychom  mohli pokračovat velmi dlouho.
A všechny tyto role jsou ovlivněny tím, jaké obranné vzorce chování  jsme si v dětství a dospívání vytvořily.
Tyto vzorce stále přetrvávají v různých obměnách, a tak můžeme mít pocit, že nás něco v našem jednání drží na místě a my se nemůžeme hnout. Chceme udělat něco jinak, ale nejde to.
Pak přichází stres, nepochopení, výčitky -  a  pomalu se sobě ztrácíme.
Cítíte-li, že je čas zjistit, jaké jsou Vaše silné a slabé stránky a máte kuráž odhalit skutečné potřeby a touhy Vašeho vlastního života, nebo jen chcete být se stejně hledajícími  ženami a užít si jejich přítomnost a nechat se inspirovat, pak je tento víkend určen právě Vám.

Celý víkend bude naplněn bodyterapií a arteterapií. Čas si nalezneme i  na sdílení, odpočinek a procházky. Při hezkém počasí se program přesune do venkovních prostor.

Arteterapie - Neboli terapie uměním, jak toto slovo můžeme volně přeložit, využívá nejrůznějších výtvarných technik, jako je malba, kresba, koláž, práce s hlínou a různými přírodními materiály. Základním pravidlem arteterapie je, že nejde o estetické hledisko vašeho projevu, ale o výtvarný projev jako takový. Důležité je, jak se u kreslení budete cítit, co se ve vás bude v průběhu tvorby odehrávat, jaké pocity se ve vás probudí. Arteterapie je vhodná pro ty, kteří mají problém mluvit o svých pocitech a vnitřních prožitcích. Díky tomu, že o nich nemluvíte, ale znázorníte je při tvorbě, mohou se objevit i ty, které jsou zasunuty hlouběji a pouhým mluvením nejsou dostupné.
Bodyterapie - Naše emoce a traumata jsou ve fyzických stránkách uchovány v podobě nejrůznějších bloků a stažení. Bodyterapie využívá jemných technik, při kterých pracujete se svým tělem tak, abyste tyto bloky uvolnili a zároveň dali průchod zablokovaným emocím. Jejich osvobozením se Vám uleví, tělo se začne uzdravovat a i Vaše psychika se bude cítit jako znovuzrozená.

Mgr. Eva Košnarová - terapeutka
Vystudovala jsem humanitní vědy na UK a psychoterapii spolu s krizovou komunikací na PVŠPS. Ve své terapeutické praxi se věnuji jak lidem s duševním onemocněním, tak klientům, kteří pracují na svém osobnostním růstu, a to formou individuálních i skupinových setkání. Odmalička mě ovlivňovala jóga a východní filosofie, ale také výtvarné umění. A tak ráda a často ve své práci s klientem využívám techniky arteterapie.




Zdenka Fialová  - šiatsu masérka a terapeutka                                                                        V roce 1988 jsem se seznámila s jógou a od té doby se intenzivně zabývám prací s tělem a myslí. V roce 1992  jsem se  stala žačkou indického mistra Paramhans Swami Maheshwaranandy a cvičitelkou v systému Jóga v denním životě. Prošla jsem mnoha rozmanitými kurzy a každý mě posunul o krok dál. Poznala jsem, že stačí mít otevřené oči a náhle se učitelem stává každý okamžik. I bezvýznamná událost může mít zásadní význam, i sebenepatrnější člověk mě může mnohému naučit. Věřím, že vše co přichází, je mým zrcadlem, že každá situace má svůj důvod a je jen na mě, zda jej chci vidět.


Kdy: 16.-18. listopadu 2018

Registrace : 16. 11. 2018  od 17.00 do 18.00
Seminář  začíná pátek večeří a končí v neděli snídaní.

Kde:   Šrí Dévpuridží ášram - jógacentrum
           Žďárec u Skutče 35, Skuteč
           http://zdarec1.blogspot.cz/

Cena: za program, ubytování a stravu: 3500,-Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat

Počet zobrazení stránky